Vitaminy b / magnezium/ antibiotika / ledviny

Dobrý den, žiji nyní na Novém Zélandu a celou dobu mě doprovází zdravotní problemy. Prodělala jsem před 4mi mesíci zánět ledvin, byl vyléčen antibiotiky. Před pár dny jsem byla na Fiji, kde jsem skolabovala (4dny zpět) a byla velmi dehydratována. Cítila bolest na bedrech a měla strach z nového zánětu ledvin. Bolest beder po pár dnech ustoupila, cítim ji již občas.. Navštívila jsem zde na NZ lékaře, který mi dělal krevní testy, neprokázal se žádný zánět. Jen zjistil že mam lehkou anémii. (Cítím křeče, chlad končetin, bolest hlavy, únava, zadejchávání..) Doporučil mi jíst Magnezium a vitamíny B (Především B6 a B12) Také mi předepsal antibotika Ciplofox 500mg, že je lepší po návštěvě Fiji tělo antibiotiky vyčistit. (Užívám probiotika) Má otázka je, mohu užívat Magnesium když jsem měla zánět ledvin před třemi měsíci a první před dvěma roky? Neohrožuje to funkci ledvin? Mohu užívat B komplex vitamíny a magnesium dohromady s antibiotiky Ciplofox 500mg? Kdybych měla problem s ledvinami, zjistil by to z rozboru krve, nemohu se obávat selhání? Děkuji Vám moc za Vaši odpověď.. Tablety magnezium / 75mg - Magnesium 25mg - Potassium Mega B komplex / Vitamin B1 (Thiamine hydrochloride) 50 mg Vitamin B2 (Riboflavin) 30 mg Nicotinamide 100 mg Vitamin B5 (Pantothenic acid from calcium pantothenate 50 mg) 45.8 mg Vitamin B6 (Pyridoxine hydrochloride) 50 mg Vitamin B12 (Cyanocobalamin) 50 µg Choline bitartrate 50 mg Vitamin H (Biotin) 50 µg Inositol 50 mg Folic Acid 300 µg

Odpověď odborníka:

Dobrý den, postupně k Vašim otázkám. Zánět ledvin se v krvi pozná ze svýšení některých hodnot ( např. urea, kreat ) . pokud Vám je nabrali a byly v normě, pak v tu chvíli o selhání nešlo .( ve zprávě nejsou tyto výsledky ). Užívání magnesia po zánětech ledvin je možné. Toto užívání není vhodné při vyšších hladinách magnesia v krvi ( v kopii zprávy jsem neviděla žádné lab. výsledky ). Nevím v jakém dávkování Vám ho naordinovali ,ale nadměrné užívání a vyšší hladiny v krvi mohou vést k poškození různých orgánů i ledvin . . Dle lékařské zprávy jste měla spíše potíže ve smyslu průjmovitého onemocnění a proto Vás přeléčili ciprofloxacinem. užívání B komplexu a magnesia by nemělo být rizikové Nedostatek červených krvinek máte mírný, nepíšete zda je to velká odchylka od Vašich běžných hodnot . Některé ženy tyto hodnoty mívají standardně. Pokud by byly krvinky větší, mohlo by to být např z nedostatku vt B12 a pak by pomohlo ho do těla dodávat. Opět nemohu říct, protože neznám výsledky těchto Vašich krevních testů. Pokud jste po opakovaných zánětech ledvin, pak bych se návrtau do ČCR nechala vyšetřit u urologa nebo nefrologa, zda nenám v močovém traktu nějaké riziko pro opakování infekcí ( vývojové vady, kamínky.........). Přeji brzké vyřešení potíží

MUDr. Vratislava Kovářová
MUDr. Vratislava Kovářová

Specializace: Nefrologie
Pracoviště: Fresenius Medical Care - Dialyzační středisko Mělník

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: