Vitamíny v těhotenství - femibion

Paní doktorko, chtěla jsem se zeptat, má přítelkyně je v 21 tt. Bere od začátku těhotenství Femibion, k tomu ji pravidelně odšťavňuji čerstvé ovoce (pomeranč, červenou řepu, mrkev, citrón, ...), stravu má také pestrou, luštěniny, špenát, těstoviny, hovězí maso, atd. Je možné, abych ji nějakým způsobem "převitamínovala"? Jak je to třeba s jódem v těhotenství? Jak jsem již psala užívá Femibion, kdy jód tam je, ale také od doktora dostala jód samotný, který též užívá. Měly bychom Femibion vysadit? Děkuji za informaci a mějte hezký den, p.

Odpověď odborníka:

Milá Pavlíno, osobně neuznávám užívání vitamínů pokud má člověk pestrou stravu a dostatek ovoce a zeleniny, takže bych vám určitě poradila Femibion vysadit. Je zcela zbytečný. V ojedinělých případech může dojít i k předávkování vitamíny, ale to jsou případy fakt extrémní a vás se netýkají. Nevím, z jakého důvodu má přítelkyně předepsán jod, pravděpodobně kvůli hodnotám hormonů štítné žlázy, ale pokud je to jen preventivní opatření, tak bych ho také neužívala. Mějte se hezky a užívejte si těhotenství.

MUDr. Barbora Müller
MUDr. Barbora Müller

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Nemocnice Ostrov

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: