Vlasy

Dobrý den, chci se zeptat můžou mít dlouhodobé trávící potíže vliv na vypadávání vlasů? Trpěla jsem a stále trpím ačkoliv užívám espumisan a probiotika plynatostí a zácpou, a asi po půl roce se k tomu přidalo vypadávání vlasů (při mytí cca 250-300 ks), veškeré obtíže trvají do dnes, už je to asi téměř rok a půl (rok a půl plynatost, rok plynatost i vlasy). Ovšem plynatost se po čase trošku zlepšila a nutno dodat, že výpadek vlasů se také trochu zmenšil. Doporučujete navštívit gastroentriologa? Moje praktická lékařka mi dala probiotika a espumisan, pomáhají ale jakmile si zapomenu dát tobolku plynatost je zpět.

Odpověď odborníka:

Rozhodně tato souvislost je možná a pravděpodobná. Trpíte chronickými zánětlivými změnami ve střevě a to vede k výpadu vlasů. Určitě navštivte gastroenterologa.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: