Vlasy

Dobrý den pani MUDr. Evi, mám problém s vypadavanim vlasů. Trva to již rok a pul, nyni jsem začala poživat Revalid tobolky a stále nic moc vysledek. A to už je 3 mesice. Chtela jsem se zeptat zda je možné podstoupit neco jako injekce do hlavy pro lepší rust a obnovu vlasu. Moc se v tom nevyznam ale vim, že to možné nejspiš je. Popřípade pokud to mužu kombinovat s Revalidem a kolik tato procedura stojí. Jsem studentka, mlada holka a vlasy pekne vubec nemám. A odmalička jsem mela krasne huste svetlehnede vlasy. Jsem z toho smutná a už bych chtela pozitivni zmenu, která povede k obnově krásy mych vlasu. Předem Vám dekuji, budu čekat na vaši odpověd Pěkný den, Petra

Odpověď odborníka:

Je třeba především pátrat po příčinách vypadávání. Nejčastěji jde o psychické problémy (dlouhodobý stres), dále změny hormonální, chyby ve výživě, prodělané choroby (štítná žláza), úrazy či operace...Takže je třeba navštívit kožního lékaře a nechat si provést potřebná vyšetření. Kromě potravinových doplňků existují samozřejmě i přípravky k lokálnímu použití - na předpis i volně prodejné. Z těch volně prodejných doporučuji Dercos aminexil či Neogenic, ale existuje i řada dalších (Regaine, neocapil..).Vyloženě aplikace injekcí se neprovádí, je možné podstoupit sérii "sněžení" pokožky hlavy sněhem kyseliny uhličité ( provádí lékař).

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: