Vleklé vaginální výtoky

Již 2,5 roku jsem léčena pro vaginální výtoky. Výtok je bílý, hlenovitý, někdy doprovázen svěděním. Léčba Clotrimazolem, Macmiror, Lomexin, Dafnegin, Polygynax, Rosalgin, Clogin. V minulosti výsl.kultivace 1x v pořádku a přesto byl výtok. Po autovakcíně jsem měla půl roku klid. Nyní už 3 měsíce mám opět výtok. Dle lékařské zprávy: hojná hlenovitá produkce z čípku, pH 4,4 KOH: neg, mikroskop.: Laktobacily ++, leukocytů +/-, četné epitelie, kvasinky nejsou vidět, clue cells 0, nejsou trichomonády, odebrána ještě kultivace + chlamyd. Lékař mi v případě negativních chlamydií doporučil zvážit operativní řešení dilacerace. Poraďte mi prosím co dělat, jít na operaci děložního čípku? Bude to mít nějaký efekt? Neexistuje ještě nějaká jiná léčba? Ještě dodám, že každoroční cytologii mám v pořádku. Moc děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, operační řešení může mít dobrý efekt (čípek lze ošetřit laserem), od jiné léčby nelze očekávat přínos. O tom, zda operaci skutečně podstoupit, se poraďte se svým ošetřujícím lékařem.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x