Vliv antibiotik na antikoncepci

Dobrý den, slyšela jsem, že některá antibiotika mají vliv na účinek antikoncepce. Ráda bych věděla, jestli antibiotika, která jsem užívala nějaký vliv mají. Užívala jsem antibiotika 3 týdny. První týden Amoksilav, druhý týden Zinnat a další 3 dny Summamed. Má antikoncepce se jmenuje Microgynon. Poslední antibiotika jsem dobrala zhruba před 10ti dny. Má to v tuto chvíli ještě nějaký vliv? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Antibiotika snižují účinek antikoncepce méně než se tvrdí a v tuto chvíli již zcela jistě nikoliv. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: