Vliv antibiotik na antikoncepci yadine

Chtěla bych se Vás zeptat : již půl roku neberu antikoncepci dříve jsem brala několik let v kuse Yadine. Minulý týden jsme měli s partnerem nehodu, tak jsem byla nucena pouzit postinor. Chtela bych si, co nejdrive nasadit znova antikoncepci ocekavam menstruaci za tyden, jenomze dnes mi pani doktorka dala antibiotika na anginu Klabax 500mg ktery budu uzivat tyden. V sobotu ocekavam menstruaci tak bych si chtela nasadit yadine ale k tomu budu dva dny uzivat Klabax muze ovlivnit spolehlivost antikoncepce? Pokud ano na jak dlouhou dobu? Dekuji S pozdravem

Odpověď odborníka:

Může ovlivnit spolehlivost antikoncepce, nasaďte ji a požívejte bariérovou antikoncepci ještě 7 dní po dobrání ATB.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: