Vliv antikoncepce na zánět moč. měchýře

Dobrý den, trpím chronickým zánětem močového měchýře. Záněty se mi opakují tak jednou za měsíc. Mám je vždy před nebo po menstruaci. Chtěla jsem se zeptat, nemůže na to mít mnstruace vliv? Nebo hormony popřípadě hormonální antikoncepce (Pramino)? Když jsem tuto otázku položila svému urologovi, řekl mi, že to nemůže vědět, ať se zeptám gynekologa. Gynekologický zánět nemám, i hygienu dodržuji. Nechci brát každý měsíc antibiotika. Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, užívání antikoncepce nemá vliv na výskyt infekcí močových cest. Souvislost může být s pohlavním stykem, se sexuálně přenosnou infekcí. Pro prevenci je důležité předcházet prochlazení a dostatečný příjem tekutin - tj. 3 litry za den. Pomocným přípravkem k prevenci výskytu infekcí močových cest je Urovaxom.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: