Vliv antikoncepce na zdraví

Dobrý den, poslední dobou se kolem sebe dozvídám, že hormonální antikoncepce má vliv na žíly a to může způsobit, trombózu, embolii či mozkovou cévní, tak se chci zeptat, jak moc velké riziko to je a jestli se nějak obávat, mám Sunya, v dětství jsem prodělala mononukleozu - na játrech a otec prodělal trombózu dolních končetin, děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

dobrý den, nejvyšší riziko je na začátku, ale pokud jste zdravá, není nijak závratné. Postupem času užívání antikoncepce riziko klesá na úroveň běžné populace, po cca roce užívání. Antikoncepce není tak riziková, jak lze všude nalézt. Musíte filtrovat informace :)

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: