Vliv chemoterapie na oplodnění

Dobrý den, můj přítel má zhoubný nádor na slinivce a střevě. Lékaři, mu nedávají mnoho šancí. Podrobuje se již téměř rok chemoterapii. Já však trvám na oplodnění jeho spermatem. Chci se proto zeptat, ačkoli se to může zdát naprosto iracionální. Existuje možnost jak sperma uschovat a v budoucnu využít k oplodnění? Co to obnáší? Může chemoterapie ohrozit funkci spermií, popř. Je zde větší riziko špatného vývoje dítěte? Má vliv chemoterapie na zdraví dítěte? Jaká je pravděpodobnost, že dojde k oplodnění po aplikaci uschovaneho spermatu. Jaká je pravděpodobnost, že dítě bude naprosto bez následků? Předem velmi děkuji za odpověď. Velice si vážím Vašich odpovědí, na veškeré mé otázky. M.

Odpověď odborníka:

Sperma je možné uložit do spermiobanky ale obávám se že po chemoterapii bude velmi poškozeno a k oplodnění naprosto nevhodné. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: