Vliv cirhozy na psychiku

Dobrý den, můj manžel má 30let nemocná játra, nyní už ve stadiu cirhozy asi 3roky.V dětství prodělal žloutenku a od své dospělosti je konzument alkoholu a to i po prokázání cirhozy -jen pro zajímavost výsledky GMT 18,1 nyní jsou už trochu nižší. Ale s pitím alkoholu nepřestal a o léčení nechce ani slyšet.Je tichý alkoholik pije pouze doma.Poslední rok se hodně zhoršila jeho psychika.Je neustále podrážděný,negativní,vztahovačný,sám sebe hrozně litující,vulgární,jiné neustále obvinuje,převažuje denodenní agresivita ,absolutně s nikým nevychází,dost čato dělá špatné rozhodnutí,ale je přesvědčený, že jen on má pravdu. Dva roky na zpět mu praskly v rozmezí 14 dnů jícnové varixy,ale ani to ho nezastavilo v pití alkoholu.Moc mě to trápí, vím že jedině abstinence by ho mohla zachránit, ale jen bych chtěla vědět jestli cirhoza má takový vliv na jeho chování a jaká může být jeho prognoza na život. Moc děkuji za Váš názor.

Odpověď odborníka:

MIlá Lído. Je mi líto. Váš manžel je v nejvyšší fázi alkoholismu. Přihlédnu-li k jeho příběhu, páchá zcela nepokrytě sebevraždu. Člověk,který prodělal žloutenku a pije alkohol je skutečně sebevrahem. Pokud bude takhle pokračovat dále, nečeká v dohledné době nic dobrého ani Vás,ani Vašeho manžela. Pokud okamžitě nepřestane,je konec jeho života neodvratný a velmi blízký. Děkuji Vám za důvěru. Budu se modlit,aby Vám Pánbůh dal sílu. S pozdravem Petr Jugas můj e mail: mens-sana@seznam.,cz

MUDr. Petr Jugas
MUDr. Petr Jugas

Specializace: Neurologie
Pracoviště: Soukromá praxe neurologie

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: