Vliv kortikoidů na vývoj plodu

Dobrý den, 19.prosince mi byly do kolene píchnuty kortikoidy Depo-Medrol. Za necelé tři týdny jsme měli nechráněný pohlavní styk a za dva dny jsem nezvykle brzy měla ovulaci. Včera jsem si dělala těhotenský test, který vyšel pozitivně. Mám ale velký strach, jestli nemohou kortikoidy způsobit vývojové vady u miminka. Je tam riziko? Předem moc děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

dobrý den, kortikoidy se běžně používají při léčbě i v těhotenství, takže bych se toho příliš neobával.

MUDr. Jakub Vykouk
MUDr. Jakub Vykouk

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Soukromá gynekologická ambulance Buštěhrad

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x