Vliv léků na antikoncepci

Dobrý den pane doktore, prosím o zodpovězení dvou dotazů. 1.) Mohou nějak ovlivnit antikoncepci antibiotika Azitromycin Sandoz (500mg, 3 tablety na 3 dny)? A pokud ano, jak dlouho po dobraní antibiotik je nutné použít při pohlavním styku jinou variantu ochrany. 2.) Ovlivňují antikoncepci perorální kapky Levopront? Předem děkuji za zodpovězení dotazů, přeji hezký den

Odpověď odborníka:

Dobrý den. I u Azitromycinu se doporučuje současná barierová metoda antikoncepce ( kondom) pro možné snížení účinku antikoncepce. Levopront účinnost HAK nesnižuje.

MUDr. David Neubert
MUDr. David Neubert

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: NEUMED gynekologická ambulance s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: