Vliv operace na otěhotnění

Dobrý den, moc Vám děkuji za možnost konzultace. Chci se zeptat, jaky vliv na moje pripadne otehotneni ma operace kterou jsem prodelala pred 6 lety.. Jednalo se o odstraneni cysty na vajecniku, spolu s pravym vajecnikem a vejcovodem, laparotomicky. Behem 4 let po operaci jsem mela problemy s menstruaci (nejprve pravidlene jednou za dva mesice, pozdeji samovolne vubec - vetsinou ji musel vyvolat lekar injekci). Pote jsem zacala brat antikoncepci(Mercilon), ktery jsem nyni vysadila a jiz 5 mesic menstruuji pravidelne. Muj gynekolog bohuzel neni moc sdilny k mym dotazum, proto bych se rada zeptala Vas, zda lze ocekavat nejake problemy s otehotnenim? Moc Vám děkuji!

Odpověď odborníka:

I po takové operaci, jakou jste prodělala můžete otěhotnět, ale pravděpodobně to bude trvat déle, než kdybyste měla oba vaječníky a vejcovody. Jestliže nyní menstruujete pravidelně, můžete se klidně o miminko začít pokoušet. Pokud by se cyklus stal opět nepravidelným, není problém ho hormonálními injekcemi upravit.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: