Vliv recoxy 15 a methotrexatu na kvasinkové onemocnění

Dobrý den, měla bych dotaz ohledně užívání výše uvedených léků, které užívám, jestli mají vliv na stále se opakující /v poslední době každý měsíc/ kvasinkový zánět, spojený s pálením v pochvě u mě a popraskání pokožky penisu u mého partnera? Gynekolog mi předepisuje na tyto problémy Mycosyst a Clotrimazol vaginální tablety a mast, ale dochází k recidivě. Poraďte prosím.

Odpověď odborníka:

Uvedené léky mají vliv na imunitní systém, takže větší náchylnost k infekcím bývá častá. Doporučuji dlouhodobě užívat laktobacily vnitřně ( např. Candistop), ev. i vnitřně (Fermalac). Nepoužívejte mýdlo ani sprchové gely, jen přípravky pro intimní hygienu.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: