Vliv rtg na plod

Dobrý den, od 17. do 26. dne cyklu jsem brala Utrogestan a to 3 tab denně. MS se dostavila 27. den cyklu. 28 den cyklu jsem si nechala udělat RTG zubů ( a to dokonce 2 x, protože jsem myslela že nemohu být těhotná) (RTG se zástěrou).Večer (dnes)jsem už jen slabě špinila - po tak silné dávce hormonu jsem čekala delší menstruaci... Mohu být těhotná? Mám už si udělat těho test nebo je ještě brzy? Jak se mám v případě zachovat když bude test pozitivní a já měla 2 x RTG? Děkuji za radu

Odpověď odborníka:

Když jste odmenstruovala je gravidita nepravděpodobná, můžete si udělat gravitest a RTG zubů s ochranou zástěrou by i v případě gravidity neměl být na závadu. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Kolonoskopie se nemusíte bát
Články: Kolonoskopie se nemusíte bát
Poslal Vás lékař na...
Homeopatika pro těhulky: těhotenství a příprava na porod
Život po odstranění prsu
Články: Život po odstranění prsu
Odoperování části nebo...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Počítačová tomografie (CT)
Články: Počítačová tomografie (CT)
Počítačová nebo computerová...
Snižováním tlaku ve spánku lze předcházet diabetu
Články: Snižováním tlaku ve spánku lze předcházet diabetu
Budete-li užívat léky na...
Krev ve stolici? Příčin může být celá řada
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: