Vliv sledování televize na oči dítěte

Dobrý den, mám dvou a půl letého synka, kterému od jeho dvou let a tří měsíců pouštíme pohádku buď na počítači nebo v televizi, nyní téměř každý den tak na půl hodiny, max.45 min. denně.Mám trochu obavy zda to sledování televize nemůže mít negativní vliv na vývoj očí a vzniku očních vad. Nevím jak dlouho může dítě pohádku sledovat aniž by to vadilo a zda jsou i nějaké zásady jak zmírnit negativní vlivy televize (vzdálenost od televize, atd.). Manžel má oční vadu od dětství (tupozrakost, dioptrická vada), nyní i zelený zákal a synek byl ve dvou letech na vyšetření očí, protože jako miminko na jedno oko šilhal. Lékařka nám řekla, že je nález zatím v normě a i to šilhání se samo upravilo. Děkuji za odpověď!Eva

Odpověď odborníka:

Je otázkou, jaké "škodlivé vlivy"sledování TV máte na mysli? Elektromagnetické pole? Nebo riziko ohlupování dětí nesmyslnými pořady? Zelený zákal, pokud není po úrazu nebo způsoben nějakou jinou překážkou "v oku" se sledováním TV vyvolat nedá, dioptrickou vadu ani šilhání tím také nezpůsobíte - jen genetiku nezměníte. A frekvence vámi uváděná by opravdu škodit neměla.

MUDr. Libor Němec
MUDr. Libor Němec

Specializace: Oční lékařství
Pracoviště: Oční ambulance a Iridologická poradna, Vyškov

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěž o krém BELOBAZA®


 celý článek

x