Vliv tvorby slin

Dobrý den,mám problém s tvorbou slin.Mám horní protézu s plným patrem.Od té doby musím jídlo zapíjet,jinak je nepolknu.Problém je ale v tom,že od té doby hubnu,nemám vůbec chuť na jídlo a za posledních 9 měsíců jsem zhodila 18 kg a stále hubnu(měřím 163,váha 60kg)Je možné,že málo slin ovlivňuje vstřebávání živin do těla a proto nekontrolovaně hubnu?Mám strach abych nespadla do anorexie! děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, snížená tvorba slin může negativně ovlivnit trávení a vstřebávání, ale určitě ne v takovém rozsahu. Bylo by dobré navštívit lékaře, aby se vyloučila jiná příčina hubnutí- např. onemocnění jiného orgánu. Hezký den

MUDr. Martin Kaláb
MUDr. Martin Kaláb

Specializace: Zubní lékařství
Pracoviště: Stomatologická klinika 1. Lékařské fakulty Univerzity Karlovy

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
tvorba slin | Od: pavel | 11.4.2015 11:59
Na diskuzní příspěvky lékař neodpovídá.
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Pět varovných příznaků mozkové mrtvice. Poznáte je?
Články: Pět varovných příznaků mozkové mrtvice. Poznáte je?
Z bezvědomí vás vytrhne...
Mravenčení končetin – pouze nepříjemný příznak?
Články: Mravenčení končetin – pouze nepříjemný příznak?
Brnění je nepříjemný pocit...
Slzy, které neznamenají dojetí
Články: Slzy, které neznamenají dojetí
Ne vždy musí slzy odrážet...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Sedm mýtů o bolestech zad
Články: Sedm mýtů o bolestech zad
Většina z nás zná potíže se...
Nežádoucím účinkům očkování lze předejít
Články: Nežádoucím účinkům očkování lze předejít
Očkování proti žloutence A...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: