Vliv xalatanu na těhotenství

Dobrý den, pane doktore. Měla bych dotaz, který se týká užívání léku Xalatan. Manželovi byl asi před rokem diagnostikován zelený zákal, na který dostal lék Xalatan. Kape si denně do každého oka jednu kapku. V příbalovém letáku se tento lék nedoporučuje užívat těhotným ženám. Může však mít užívání tohoto léku také nějaký vliv, když jej užívá partner? V 9. tt jsem musela na revizi dutiny děložní, jelikož došlo k zamlklému potratu. Mohlo to mít nějakou souvislost právě s tímto lékem? Moc děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Pokud lék užívá partner,na graviditu to nemá žádný vliv. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: