Vmacknuta zlomenina lebky

Dobrý den. Před par měsíci jsem byl napaden, vše v pořádku ale nad levým okem mám vmacknutou lebku. Vmacknuti má trojúhelníkovy tvar a je veliké od obočí zhruba do poloviny čela. Byl jsem na rentgenu a zlomenina tam byla patrna. Ziji delší dobu v Anglii a případný zákrok v ČR bych musel uhradit. Proto se chci zeptat zdali je ohledně toho nějaké nebezpečí po takové době nebo se nic neděje a mohu dal normálně žít. Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, případná operace imprese - vmáčknutí lebky - se řídí hloubkou postižení. Přípdné chronické dráždění mozku totiž může být zdrojem epileptického záchvatu. Posouzení imprese se provádí CT vyšetřením.

MUDr. Magdaléna Hlavačková
MUDr. Magdaléna Hlavačková

Specializace: Neurologie
Pracoviště: neurologická ambulance Uherský Brod

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x