Vnější hemoroidy?

Dobrý den, paní doktorko, poslední dobou mne začal velmi svědit konečník a trochu pálit, zduřela mi u něho žíla směrem k varlatům a objevil jsem i bulku přímo u konečníku. Krev se mi objevila až dnes, byla ovšem z okraje konečníku u zduřelé žíly, což bylo vyvoláno častější hygienou a toaletním papírem. Na vnitřní hemoroidy to tedy nevypadá, půjde o vnější hemoroidy? Došlo k tomu pravděpodobně při větším tlačení u tužší stolice. Faktu moc nezabral, až Dobexil snížil obtíže, ale to je asi individuální. Mám objednaný HemaGel, užívám 1x denně Cilkanol, snažím se jíst hodně ovoce a zeleniny, dodržovat pitný režim a na první mmístě hygienu. Mám ovšem sedavé zaměstnání a málo pohybových aktivit. Je to vážné nebo postačí léčba doma? Uvažoval jsem i o použití Anurexu, tedy léčba zmrazením. Co o tom soudíte? Lékařů se bojím, mívám stavy úzkosti, které ústí před vlastním úkonem lékaře v panický strach a nutkání utéct, zvýšení srdeční aktivity, až závrať (obdoba pocitů při klaustrofobii) Pomůže většinou až chladný vzduch nebo led na hlavu. Je na toto možné něco doporučit? Je mi to velmi trapné a nesnášim se za to. Děkuji Vám mnohokrát za Váš čas a odpověď. S pozdravem Tomáš

Odpověď odborníka:

Vážné to není, ale postupem času se stav může zhoršovat. Asi nejvhodnější by bylo podstoupit nejprve vyšetření na proktologii, aby se zjistil rozsah hemorhoidů a ev. přítomnost i těch vnitřních. Podle nálezu je pak možné volit optimální léčebný postup. Vaše stavy úzkosti by jistě zmírnila vhodná medikamentózní léčba ( Neurol?).

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Nový život aneb sedm signálů časného těhotenství
Články: Nový život aneb sedm signálů časného těhotenství
Ještě než si uděláte...
Impotence po léčbě rakoviny prostaty může mít řešení
Články: Impotence po léčbě rakoviny prostaty může mít řešení
Erektilní dysfunkce neboli...
Pásový opar
Články: Pásový opar
Pásový opar, herpes zoster...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: