Vnitřní hemeroidy

Dobrý den, mám dotaz za poslední 3 roky jsem jednou za rok měl vnitřní hemeroidy. Letos se bohužel vrátily minimálně 5x. Příznaky: krev ve stolici, velká bolest při sezení. (též moc nenapomáhá sedavé zaměstnání). Vždy Jsem se "léčil" čípky Faktu + Detralex. Při poslední léčbě vůbec nezabraly, tak jsem nyní při poslední léčbě použil Hemostop gel max + hemostop micron (tablety). Byly účinné a po 2-3 dnech bylo vše v pořádku. Ale opět uběhly tak cca 3 týdny a opět se to vrátilo. Opět používám poslední zmíněné léky, ale už to tak rychle nezabírá a vždy po stolici přijde zhoršení. Prosím o radu co dál? Když odezní mám dále brát třeba 14 dní hemostop? (protože vždy po skončení příznaků jsem přestal tyto léky používat), jaké jsou jiné varianty?? Řeší se to případně i operačně? Lze více zjistit u vnitřních hemeroidů u proktologa???

Odpověď odborníka:

Dobrý den, s přípravkem Hemostop nemám zkušenosti, Faktu a Detralex doporučuji často, nicméně jakákoliv konzervativní léčba ( tablety, čípky, masti ), hemoroidy sama o sobě nevyléčí, pouze zmírní příznaky. Musíte si uvědomit, že hemoroidy jsou v podstatě totéž jako "křečové " žíly na lýtku. Jakmile se jednou vytvoří, tak už tam jsou trvale. Mohou zůstat v počátečním stadiu ( stupeň 1 a 2 ), kdy se pomocí léků, ale hlavně režimovými opatřeními ( prevence tuhé stolice - dostatek tekutin, vlákniny, sprchování po stolici, nesedavé zaměstnání ) daří udržet onemocnění pod kontrolou. U někoho postupem času však i přesto dochází k progresi nemoci do pokročilejších stadií ( 3 a 4 ). Je tedy nutné navštívit proktologa, určit stadium nemoci a podle toho zvolit vhodnou léčbu. Její součástí budou i tablety masti a čípky, ale ve Vašem případě spíše jen jako léčba pomocná a ta léčba hlavní bude některý z chirurgických zákroků ( buď seminivazivní - lze provést ambulantně, nebo operační v celkové anestesii )

MUDr. Petr Majtan
MUDr. Petr Majtan

Pracoviště: Chirurgická klinika Fakultní Nemocnice Motol

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x