Vnitřní jizva po operaci plotének

Dobaý den, pane doktore. Jsem dva roky pod odstranění ploténky. Nyní opět silné bolesti do levé nohy. Při mírném předklonu hrozná, chodím do boku, pár dní jsem si nemohla sednout ani na WC, tudíž jsem zůstala na neschopence - mám sedavé povolání. a ted dotaz - byla jsem na CT, lékař řekl, že to nevypadá na vyhřezlou ploténku, ale na problémy s vnitřní jizvou. Dá se to nějak léčit? Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, léčba jizvení po operaci ploténky je často extrémně svízelná, je možno vyzkoušet RHB, obstřiky, analgetickou terapii a při selhání výše zmíněných modalit je možné zvážit operační stabilizaci segmentu. Tato sama o sobě jizvy neodstraní, ale zajistí jisté ´´zklidnění´´ segmentu a tím ve většině případů i částečné odeznění bolesti. Žádná 100% metoda vedoucí k odstranění obtíží ale bohužel neexistuje. Vhodné by bylo doplnit MRI vyšetření, které může oproti CT nález dále detailizovat a nález zkonzultovat na spádovém spondylochirurgickém pracovišti

MUDr. Jiří Šrámek
MUDr. Jiří Šrámek

Specializace: Chirurgie páteře
Pracoviště: ProSpine, Německo

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: