Vodní kýla

Dobrý den, při odvodu před 10ti lety mi vyšetřující lékař řekl, že mám vodní kýlu a že se může a nemusí zvětšit. Myslím si, že se zvětšila a měl bych zájem o odstranění. Nicméně se bojím operace, resp. nežádoucích účinků po narkoze, jelikož mám, jak jsem se dočetl, vzácnou fobii, tzv vomitofobii. Co bych měl dělat, případně jaké jsou možnosti u narkoz, abych tím určitým nežádoucím účinkem po zákroku netrpěl? Moc děkuji za zpětnou vazbu, pro někoho asi, na komický problém.

Odpověď odborníka:

Vodní kýl je nejjednodušší chirurgický zákrok, krátký a plně účinný. Operace a výsledků operace se není ani trochu třeba bát. Dnešní anesteziologie je velmi vyspělá a tento váš problém pro ni není žádným problémem. Operace je na místě.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem ohledně kýly

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: