Vodní kýla

Dobrý den. Letos v březnu jsem absolvoval operaci vodní kýly na levé straně (věk 44 let). V květnu jsem byl na kontrole v urologické ambulanci, vše bylo v pořádku. Nyní mám pocit, jako by se mi levá strana opět trochu zvětšila. Může se vodní kýla po tak krátké době opakovat nebo je to pouhý dojem? Děkuji, Vladislav.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Vladislave. Ano, i po operaci může hydrokéla (tedy vodní kýla) vzniknout znovu (zrecidivovat). Někdy po úrazu, fyzické námaze, zánětu v šourku, ale taky častokrát nemusí být příčina jasná.

MUDr. Michaela Bobelová
MUDr. Michaela Bobelová

Specializace: Vnitřní lékařství
Pracoviště: Dialyzační a nefrologické centrum při NsP Havířov

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem ohledně kýly

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: