Volba antikoncepce

Dobrý den, Je mi 35 let, mám dvě děti, další neplánuji. Chci se poradit o dvou variantách antikoncepce. Vyzkoušela jsem dlouhodobě pilulky a trpím při jejich užívání migrénou. Momentálně mám rok zavedené tělísko, ale menstruaci mám osm dní a krvácím i mimo cyklus. S lékařem jsem dohodnutá, že tělísko dáme ven. Chci se zeptat jak a jestli jsou pro mě vhodné variaty injekce Depo-provera nebo sterilizace? A jaké tyhle varianty mají rizika a vedlejší účinky? Děkuji za odpověď Iveta.

Odpověď odborníka:

dobrý den, depo provera Vám může sednout a bude skvělá, nebo Vám nesedne, budete nepravidelně krvácet a mít další nežádoucí účinky hormonální antikoncepce. steriliozace je zase chirurgická metoda, musíte jít do celkové narkozy, operuje se v dutině břišní, ale nedáváte do sebe žádné hormony.na druhopui stranu sebou nese operační rizika.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: