Volná tekutina v douglesově prostoru.

Dobrý den, již delší dobu mě trápili bolesti v pravém podbřišku po operaci slepého střeva, které letos o velikonocích vyvrcholili v obrovské bolesti tak, že po týdnu v bolestech jsem si na břicho nemohla ani sáhnout.Na druhý den,ale vše zmizelo.Gynekolozka my tedy doporučila laparoskopií,kterou jsem podstoupila 27.6.2016 s nálezem jantarové tekutiny v Douglesově prostoru, podle lékařské zprávy jsem měla silně prokrvené vejcovody a dělohou.Tekutina byla odsáta a odeslána na histologii,která byla negativní. Podle ultrazvuku stále nějakou tekutinu za dělohou mám. Krevní testy jsou OK CRP 6.5 a moč také OK. Po kontrole u paní doktorky nejsem moc moudrá z toho,co mi tedy je a není. Řekla,že mi mohou praskat cysty protože jsem po vánocích vysadila antikoncepci. A také říkala,že už se toho nezbavím.Je to pravda? Neměla by se udělat ještě nějaká vyšetření?

Odpověď odborníka:

Prasknutí cysty je nejčastější příčina volné tekutiny v Douglasově prostoru a skutečně antikoncepce brání tvoření cyst pokud si nyní nepřejete otěhotnět bylo by rozumné ji znovu nasadit. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x