Volné varle

Dobrý den, nedávno jsem se ptal na problém s otočeným varletem (http://www.ulekare.cz/poradna-lekare/otocene-varle-133137), varle se do původní polohy nevrátilo, na urologii jsem byl prohlédnut a s podezřením na semitorzi objednán na ultrazvuk (až na konec dubna). Pravé varle je stále v otočeném stavu, ale mám problém s levým, většinu času nyní visí v horizontální poloze, pocitově je uloženo mnohem volněji než dříve a je značně náchylné na otáčení, několikrát do týdne zjistím, že se levé varle otočilo do nepřirozené polohy (např. po chůzi do schodů, převalování se při spánku...), naštěstí se zatím vždy vrátilo zpět samo. V podstatě nic nebolí, jen při chůzi a delším sezení cítím nepříjemné nepohodlí. Varle má normální rozměry, prohmatání není bolestivé, možná spodní část nadvarlete je o něco větší než obvykle, ale to může být jen pocit. Na urologii jsem byl zdrbán že když varle nebolí a neotéká, není problém akutní a měl jsem se objednat předem. Do objednaného vyšetření ultrazvukem daleko, otáčení varlete mě děsí, omezuje veškeré sportovní aktivity a nerad bych něco zanedbal. Objednat se na prohlídku dříve se mi asi bez akutního problému ala torze nepovede (zkoušel jsem i soukromé ordinace a byl přesměrován rovnou do fakultní nemocnice...). Proto se ptám touto cestou, co by mohlo být příčinou mého problému. Vím že je takto na dálku těžké něco určit, ale stačí mi i odhady. Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, poloha varlat závisí na taku svalů semenného provazce a šourku. Pokud jsou varlata podobně velká a bez příznaku onemocnění, tak není důvod nějak zasahovat. Doporučil bych Vám to neprohmatávat

MUDr. Jan Vašinka
MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x