Volnost kolene po acl

Zdravim, jsem 4 tydny po plastice LCA (step BTB) a zda se mi, ze koleno je volnejsi nez pred operaci. Je to normalni? Ortezu nosim uz jenom pres noc, behem dne se snazim trochu naspapovat,ale ovravdu jenom decentne, mam docela strach at se koleno nepodvrtne.Koleno doma propinam a pristi tyden me ceka prvni rehabka. Jak dlouho probiha proces prostaveni a zesileni vazu?

Odpověď odborníka:

Tento pocit vzniká se svalové hypotrofie, především ze slabosti 4 hlavého svalu. Na rehabilitaci byste měl nastoupi co nejdříve, omezit do 4 týdnů po operaci plné natažení a nepřevyšovat ohnutí přes 90 st. Stav se bude konsolidovat postupně nejméně půl roku. Pomůžete řádnou pohybovou léčbou na rehabilitaci a doma. Jinak dle místního ošetření kolena vašim ortopedem.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: