Vosí bodnutí

Dobrý den, přítele štípla nejspíše vosa do levého ramene. Štípnutí bylo velké a oteklo. Do 15 minut mu po celem tele začali vyskakovat další středně velké štípance, všechny měli okolo sebe rudé skvrny. Mazali jsme to fenistilenem a kremem po bodnutí hmyzem. Po přibližně hodině začali mizet ty rudé skvrny a některé malé pupínky. Chtěla bych se tedy zeptat , jestli to nebyla nejaka alergická reakce?? Děkuji za odpověď Gebertová.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, určitě se o alergickou reakci mohlo jednat. Doporučovala bych alergologické vyšetření a měla byste být vybavena pohotovostním balíčkem. Zatím si může koupit volně prodejná antihistmainika např. Zyrtec tlb. a při bodnutí užijte 2 tbl. najednou.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: