Vpáčená zlomenina čelní kosti

Je to již 4 roky, kdy jsem měl vážnější nehodu na kole při které jsem hlavou narazil na silnici. Po nehodě jsem byl na vyšetření u lékaře. Lékař mě prohlédl, vyčistil tržné rány a poslal na rentgen. Nic závažného nezjistil a jen dodal, že vše se zahojí a sroste. Po čase jsem zjistil, že vše není vpořádku, tak jak mi pan " doktor " tvrdil a že mám na čele ( nad levým okem ) mírně promáčklou lebku zhruba 3 x 2 cm...a že se to " samo " nespraví... Teď k mému dotazu...zajímalo by mě, zda je možné i po 4 letech vpáčený úlomek čelní kosti vrátit zpět a dát vše do pořádku...Pokud ano, tak kde se mohu domluvit na operaci a kolik to bude zhruba stát. Předem díky za Vaši brzkou odpověď

Odpověď odborníka:

Pokud máte na mysli operaci z kosmetických důvodů, podmínky neznám. Pokud máte na mysli operaci ze zdravotního hlediska, bývá indikována tehdy, pokud je promáčknutí širší než je tloušťka kosti. Indikaci si stanoví neurochirurg. V tomto případě by jistě byla hrazena ze zdravotního pojištění.

MUDr. Magdaléna Hlavačková
MUDr. Magdaléna Hlavačková

Specializace: Neurologie
Pracoviště: neurologická ambulance Uherský Brod

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: