Vpáčený hrudník

Vnuk se narodil s tzv.ptačím hrudníkem. Jsou mu 2 roky.Ráda bych věděla, jestli se tato vada upraví sama pomocí rehabilitací, nebo bude v budoucnu nutná operace.Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Lenko. Záleží na stupni postižení. Jistě můžete vadu velmi dobře korigovat v rámci rehabilitace, ale někdy ani toto nestačí a je na řadě operativní zákrok. Ten se provádí pomocí kovové dlahy miniinvazivní thorakotomií. Doporučil bych v každém případě stav konzultovat s odborníky, i kdyby z důvodu potvrzení, že rehabilitace bude pravděpodobně účinná. Velmi dobré zkušenosti má s touto vadou dětská chirurgie Fakultní nemocnice v Motole, konkrétně profesor Šnajdauf. Hezký den.

MUDr. Tomáš Šebek
MUDr. Tomáš Šebek

Specializace: Chirurgie zaměřená na laparoskopické operace
Pracoviště: Chirurgické oddělení Nemocnice Na Františku

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x