Vpáčený hrudník, hypotonie, chlapec 9 měsíců

Dobrý den, můj dotaz je takový obsáhlejší. Syn 9 měsíců neleze, neplazí se, nejde do vyšší opory na natažených pažích. Válí "sudy" a psychicky se jeví v pořádku. Od 5ti měsíců chodíme na rehabilitaci (pěstičky, záklon, vychýlení páteře v oblasti pánve). Nyní přišla řeč na vpáčený hrudník s tím, že spodní žebra směřují ven (pravděpodobně dědičné ze strany manžela). Dále přišla dr. s hypotonií. Může mít toto vliv na jeho opožděnější motorický vývoj? Také dost chroptí nosem (léčen na zlatýho stafylokoka, vyléčen) avšak problém stále trvá.

Odpověď odborníka:

Vpáčený hrudník je pravděpodobně jen vedlejší nález, bývá to často dědičné. Hypotonie znamená, že napětí svalů není dostatečné, svaly jsou jakoby ochablé a s tím souvisí porucha motorického vývoje. Tato ochablost může být centrální ( mozková) či periferní ( např. choroby svalů), to chroptění by se svalovou ochablostí mohlo také souviset.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: