Vpich kortikoidy

Dobry den pane doktore, minuly tyden mi byl vykonam vpich kortikoidu do svalu, ktery je na dlani u palce dle zpravy do karpalu. Od te doby me boli okoli vpichu a jiz zmineny sval. Nevim, zda je to bezne ci spatne pichnute. Lekar je nyni dlouhodobe na dovolene, tak nevim, zda se mam vydat jinam. Dekuji za Vasi odpove Jegr

Odpověď odborníka:

Záleží na technice vpichu, místě vpichu, boletivosti vašeho zápěstí, pokročilosti choroby a samozřejmě na typu léku, který byl podán. Pokud nejsou znánetlivé změny, zarudnutí, pohmatová citlivost, zateplení, horečka, zhoršení citlivosti bude stačit omezení aktivity ruky a chladné obklady opakovaně. Jinak by byla vhodná kontrola u kteréhokoliv ortopeda ke zhodnocení stavu, aby nedošlo ke vzniku infekce, která je vždy možřná. Léčba potom podle nálezu.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: