Vracející se infekce

Dobrý den, beru HA cca 4 roky, v loni asi v dubnu jsem začla mít růžový výtok, někdy to bylo slabší špinění, nepravidelně (třeba 3 dny výtok, 5 dní v pohodě a tak se pořád opakovalo), cca v červenci jsem poprvé krvácela při pohlavním styku, šla jsem k Dr, ten mi na tohle odpověděl, že to byla jen nějaká hormonální změna. Asi po 2 měsících jsem opět krvácela, to už jsem šla v září na prev. kontrolu, pan doktor opět uznal, že je vše v naprostém pořádku a k tomu krvácení opět, že jsem prodělala hormonální změnu. Jenže stále ze mě šel ten výtok, někdy růžový, někdy hnědý, tak jsem v říjnu vysadila HA a objednala se k jiné Dr. Cca měsíc, co jsem HA nebrala nenastaly žádné změny. Nová Dr. mi předepsala novou HA, tu beru doteď, při vyšetření se zhrozila, že mám úplně narudlou sliznici a že tam mám infekci, dostala jsem nějaké antibiotika + mi brala stěry. Ze stěrů mi zjistila ureaplasmu a mykoplasmu a streptokoka. Takže jsem dostala nové atb na 3 týdny Doxybene. Zdálo se, že je po problému, konečně! Jenže asi po měsící jsem opět měla ten výtok a opět krvácení. Znova stěry a tentokrát se k těmto třem infekcím přidala ještě Gardnerella. Dostala jsem Entizol, ten výborně zabral. Opět měsíc klid, poté se objevila výtok a svědění, dostala jsem Augmentin na přeléčení, zase to pomohlo jen na pár dní, a ted během 14 dní jsem opět dvakrát krvácela při sexu, ten už si ani nemůžu užít, protože jediný na co myslím je, jestli zas nekrvácím :( Už jsem z toho zoufalá, protože se nechci cpát pořád dokola antibiotikama, když vím, že mi zaberou jen na chvilku. Mohla byste mi prosím nějak pomoc, poradit? Předem moc děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Léčba by měla být dle výsledků bakteriologického vyšetření, které doporučí i která antibiotika jsou na danou bakterii účinná. Současné s tím je vhodné užívat probiotika. Nutné je též posoudit, jestli nejsou nějaké změny na děložním čípku, kde se může infekce udržovat. V případě úporných infekcí pak spolupracujeme s imunology a je možné též nechat vyrobit autiovakcínu. Vše byste ale měla naplánovat a zařídit de svým gynekologem. Někdy je vhodné léčit i partnera.

MUDr. David Neubert
MUDr. David Neubert

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: NEUMED gynekologická ambulance s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: