Vracející se necitlivost ruky

Dobrý den paní doktorko. Před cca deseti lety jsem asi tak týden po zlomenině levé klíční kosti ztratila kompletně vládu nad levou rukou. Absolovovala jsem neurologické vyšetření (chození se zavřenýma očima, sahání na nos, kladívko na koleno a tak) a cévní vyšetř. vše prý v pořádku. Citlivost se postupně vrátila, přesto jsem celý další rok musela kdykoliv to šlo mačkat posilovací kolečko, jinak ruka ochabla nebo bych řekla jakoby "usnula". Po čase to přešlo a nyní mi začala ruka "usínat" znovu. Zároveň jsem stále unavená, špatně spím v noci a přes den bych spala pořád. Vůbec nevím, zda to souvisí, nebo co může potíže způsobovat. Zároveň když jím a polykám brní mě poměrně dost v hlavě. Mohlo by to být od krční páteře? Děkuji za Váš čas a přeji pěkný den.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, zlomenina klíční kosti může být komplikována obrnou pažní pleteně, tato může přetrvávát. Z tohoto důvodu bude vhodné neurolog. vyšetření k posouzení stavu. K vyloučení této léze, pokud je na ni podezření, se provádí EMG vyš. Nakolik by ostatní potíže mohly být od krční páteře záleží na jejím funkčním stavu, což je těžko po netu posoudit. Nicméně celková únava a spavost asi krční páteří způsobeny nebudou ( resp. pouze za předpokladu, že byste se kvůli bolesti v noci nevyspala a pak byla přes den spavá , by to takt být mohlo)

MUDr. Magdaléna Hlavačková
MUDr. Magdaléna Hlavačková

Specializace: Neurologie
Pracoviště: neurologická ambulance Uherský Brod

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: