Vrcholový sport při atb doxybene 100mg na 14 dní.

Dobrý den, je mi 20 let a vrcholově sportuji (hokej). Dostal jsem od doktorky antibiotika (doxybene 100mg) a mám před sebou důležité zápasy, na kterých nesmím chybět. Zajímá mě jestli mohu nastoupit do utkání s antibiotiky, respektive do tréninku, případně jak dlouho musím počkat, než od začátku požívání budu moci zatížit své tělo. Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Pepo. Záleží ne na tom, že jste léčen antibiotiky, ale proč jste léčen. Antibiotika tělu nevadí, ale infekce, pro kterou byla nasazena, tak ta ano. Součástí léčby bývá často i doporučení klidového režim, aby tělo a imunitní systém mělo prostor k likvidaci infekce, spolu s antibiotickou léčbou. Vzhledem k tomu, že nevím, proč jste léčen, doporučuji se se stejnou otázkou obrátit na lékaře, který Vám léky předepsal. Hezký den.

MUDr. Hana Černá
MUDr. Hana Černá

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Dětské oddělení Pardubické krajské nemocnice, a.s.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x