Vred na dvanastorniku?

Dobry den prajem nepisem ohladom seba ale mojho otca asi.priblizne mesiac dozadu zacal mat problem s travenim a niekedy mierne bolesti po jedle a i mimo neho no.zhruba pred tyzdnom sa to zhorsilo neviem ci by sa nemohlo jednat i zapal creva ci uz hrubeho alebo tenkeho ale hnacky nema ani krv stolici mal vcera zltu stolicu no bolesti mava skor na zaludku ci na dvanastorniku dost silne, ale i vzadu ako keby ladviny pri pritlaceni bokov citi bolestva take vnutorne teplo, teplotu mal zvysenu 37,3 dvakrat a to ku veceru no je i prechladeny v minulosti bol lieceny na vredy na dvanastorniku pred 20 rokmi. Ako postupuje gastrolentrolog vtakychto pripadoch staci urobit ultrazvuk a nasadi s pociatku antibiotika ci musi podstupit hadicku ?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, bylo by vhodné nejdříve vyšetření u praktického lékaře a ten následně může odeslat ke gastroenterologovi. Gastroskopie je metoda,kterou je žaludek a dvanáctník nejlépe přehledný a lze odebrat i vzorky tkáně. Léčba je nasazena až dle nálezu.

MUDr. Vladimíra Cejnarová
MUDr. Vladimíra Cejnarová

Specializace: Praktické lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: