Vřed na kůži v těhotenství

Vážená paní doktorko.Obracím se na Vás s prosbou.Jsem v 19.týdnu v těhotenství a minulý týden se mi udělal jakýsi vřed na kůži nad tříslem(1,5x1cm).Z počátku mě místo jen lehce tlačilo, pak bylo lehce začervenalé, ale v místě jsem měla velkou strii, tak jsem to přisuzovala tomu.Pak se během pár dní udělal jakýsi ,, vystouplý pupenec".Nijak dramaticky to nebolí, jen to trošku tlačí, ale, co mě zaráží je fakt, že to není naplněné hnisem, ale krví.Dnes se mi na středu udělalo místo vstupu, kůže se tam lehce oloupalal,ale krom pár kapek krve z toho nic neteče.Chtěla bych se zeptat, zda s tím musím někam jít, či to třeba jen koupat v řepíku?V současné době mám Ospen 1500, protože jsem od víkendu nemocná, jinak ale žádné obtíže nemám.Občas se udělá i nějaký ten vřed mé mamce(cca 1 za 5 let), může to být tedy dědičné?Nikdy jsem takovéto obtíže neměla.Mockrát děkuji a přeji hezký den.S pozdravem Alena

Odpověď odborníka:

Milá paní Aleno- rozhodně se vydejte na chirurgickou ambulanci, s největší pravděpodobností se Vám na kůži vytvořil zánět mazové žlázky. Chirurg provede místní ošetření, případně upraví léčbu antibiotiky. V období těhotenství, v létě a na některých místech je kůže snadno "zranitelná" vůči rozvoji podobných onemocnění.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x