Vreya a atb sumetrolim

Dobrý den, na internetu jsem převážně našla názory, že Sumetrolim (beru jej na zánět močových cest) neovlivňuje HA Vreya. V jedné diskuzi ale lékař napsal, že kvůli nepříznivým účinkům na střeva, vliv mít může. Proto se teď bojím. V sedmidenní pauze jsem brala Sumetrolim, potom ještě tři dny po začátku braní nového platíčka HA. Poslední tabletu Sumetrolimu jsem vzala dnes ráno a večer jsem si dala třetí tabletku Vreyi z platíčka. Je možné, že následný styk byl rizikový a mohla bych otěhotnět? Docela mě to vystrašilo. Počítala jsem s tím, že Sum. je chemoterapeutikum bez vlivu na HA. Předem moc děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pravděpodobně není úplně tak hrozný jako peniciliny, každopádně bych se chránila i kondomem alespoň 7 dní po dobrání ATB.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: