Vřídek

Dobrý den, mám takový problém: přesně před měsícem jsem havaroval na motocyklu a sedřel si velkou část kolena, koleno se zahojilo, nikde nehnisá, pro zrychléní léčby jsem dostal framikoin a calciovou mast, z ničeho nic, se kousek od vyléčené odřeniny objevil svědívý hrbolek podobný reakci na bodnutí hmyzem, později se přeměnil na hnisavý "beďár" který jsem bolestivě mačkal a později se zahojil a (relativně) úplně zmizel, celé koleno se mi bohužel zapařilo v chrániči a o den později se mi objevilo cca 5 hnisavých pouzder ("bedárů") ( jejichž středem byl vždy chloupek), některé jsem vymáčknul a nedělali problém se "zahojit" jiné jsem trošku natrhnul s domněnkou, že bude případný hnis vytékat sám...........po asi 4 dnech mého "neštastného zákroku" přetrvávají natrhlé pouzdérka, ze kterých denně vymáčknu dosti bílého-žlutého hnisu...dělám to 3x denně....je to procedura velmi bolestivá a dráždí mi to stehení sval, který sice nerudne ale v určitém mnoštví napuchá a po vymačkávání je dosti rozdráždený. Nikdy jsem akné prakticky neměl, tuto část nikdy nedepiloval (mám 18let). Ani jsem nebyl v létě nikde v cizině (tropická nemoc). Jsem dosti omezen v čase a je pro mě problém zajít k doktorovi ...máčím to v heřmánku, mažu framikoinem....chtěl bych se zeptat, jestli jde o nějaký náhlý "pubertální" nebo přirozený problém, nějaký postléčebný vedlejší účinek mastiček, nebo jeslti je nutné navštívit doktora (ps. až na miniaturní vřídky po holení na tváři, nemám žádné jiné místo zasažené)...děkuji Vám za přečtení mého vyčerpávajícího článku a rád bych se dostal odpovědi...Vladimir Sustek

Odpověď odborníka:

Dobrý den, doporučoval bych kontrolu u lékaře. Pravděpodobně se jedná o povrchový hnisavý zánět, který by se mohl rozšířit i do podkoží. Hezký den!

MUDr. Martin Kaláb
MUDr. Martin Kaláb

Specializace: Zubní lékařství
Pracoviště: Stomatologická klinika 1. Lékařské fakulty Univerzity Karlovy

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Patní ostruha
Články: Patní ostruha
Počet lidí sužovaných...
Příznaky benigní hyperplazie prostaty
Články: Příznaky benigní hyperplazie prostaty
Ne každou potíž při močení...
Možnosti biologické léčby u roztroušené sklerózy
Články: Možnosti biologické léčby u roztroušené sklerózy
Roztroušená skleróza patří...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: