Vřídek na děložním čípku a kyselina hyaluronová

Dobrý den, obracím se na Vás s dotazem ohledně účinku kyseliny hyaluronové na ranky na sliznici. Jsem maminka (41 let) čtyř dětí a při kontrole (rok po 4. porodu) mi doktor oznámil, že mám vřídek na čípku, prý z porod. (Ale při kontrole po šestinedělí bylo vše v pořádku.) Užívala jsem vaginální čípky (10ks a za tři měsíce znovu 10ks). Po roční kontrole mám stejný nález, ale stěry jsou v pořádku. Opět mám užívat čípky, jednou za čtvrt roku jedno balení. Prý je to jen odřená sliznice. Je šance, že se pomoci těch čípků sliznice sama zacelí? Jsou tyto vřídky neškodné, když jsou výsledky stěrů v pořádku? Nemám žádné potíže, menstruace je pravidelná i když v kratším intervalu cca 25 dní. Děkuji Vám za Váš čas. Šárka

Odpověď odborníka:

Vřídek je velmi široký pojem,může dojit k jeho zhojení ale jsou nutné pravidelné cytologické a kolposkopické kontroly, čípky s obsahem kyseliny hyaluronové mohou hojení urychlit. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Dopřejte svým střevům jarní osvěžení!
Články: Dopřejte svým střevům jarní osvěžení!
S příchodem jara mnoho lidí...
Kolonoskopie se nemusíte bát
Články: Kolonoskopie se nemusíte bát
Poslal Vás lékař na...
Kromě plic kouření často
Články: Kromě plic kouření často "nevydýchá" ani srdce
Většina lidí si kouření...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Naposledy čtené: