Vrozené vady

dobrý den chtěla jsem se zeptat muj 15 měsíční syn se narodil s atrezii zevního zvukovodu a chtěla jsem se zeptat zda se voperovává sluchadlo(kochleární implantát) když má druhé ucho plně funkční vývoj proběhl normálně dokonce nastává i nějaká řeč bylo mi řečeno že se to nedělá ale tak slyší jen na jedno ucho. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den Katko! Kochleární implantáty jsou určeny pro děti ohluchlé po zánětu mozkových blan a pro děti, které se narodily s oboustranným těžkým postižením sluchu u kterých ani intenzivní rehabilitace se sluchadly neumožňuje vnímání a rozvoj řeči. Podle vašeho dotazu se domnívám, že váš synek nepatří ani do jedné z těchto dvou kategorií. Doporučuji vám podívat se na stránky Centra Kochleárních implantací u dětí http://www.ckid.cz/kontakt.asp, kde naleznete i kontakt na odborníky, kteří se problematikou kochleárních implantátů zabývají a se kterými můžete vaši situaci ještě zkonzultovat.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: