Vrtání bolest

Dobrý den pane doktore, již delší dobu si nechávám před "vrtáním" zubu dávat injekci. Už jen proto, že ze zubní ordinace mám od dětství strach. Při vrtání horních zubů žádnou bolest necítím. Ovšem při vrtání dolních zubů ji cítím, a to silně nepříjemnou, takovou, jako by tam žádná znecitlivující injekce nebyla. Místo kolem je ale znecitlivěné, když p. dr. přidala injekci, stejně to nepomohlo. Vrtání nebylo nijak zvlášť hluboké, jednalo se jen o převrtání plomby, ale ta bolest byla opravdu silně nepříjemná. Nyní jsem se přestěhoval a přihlásil se na soukromou kliniku, injekce tam je samozřejmostí. Bohužel mě také čeká oprava plomby, pod kterou je kaz. Dá se věřit tomu, že dnes existují znecitlivující injekce, které opravdu fungují? Nebo mám, žádat něco konkrétního, abych tuto nepříjemnou situaci již nezažil. Před týdnem jsem byl na chirurgické extrakci osmičky a necítil jsem sebemenší bolest, takže umrtvit to očividně jde - tam se ale umrtvovala ještě extra jedna dráha nervu...

Odpověď odborníka:

Dobrý den, při ošetřování hlubokých kazů v dolní čelisti je nejjistější použít tzv. svodnou, mandibulární anestezii, kdy se znecitliví celá větev nervu, to je nejspolehlivější vyřazení bolesti; nepříjmené je pouze dlouhý účinek anestezie. Alternativou je použití tzv. intraligamentární anestezie, která ale působí realtivně krátkou dobu. S přáním hezkého dne, Jan Stuchlík

MUDr. Jan Stuchlík
MUDr. Jan Stuchlík

Specializace: Zubní lékařství
Pracoviště: Dentální klinika Jan Stuchlík

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: