Vrzání achilovky

Dobrý den, asi před 2 týdny jsem Vám psala o tom že mě zlobí achilovka. Doktor mi řekl, že mám zánět a dal mi ibalgin duo efekt gel. Momentálně vůbec nebolí jen mi při výskocích vrže (angličáky, dřepy s výskokem,..). Posiluji ale achilovku se snažím moc nezatěžovat. Ale už jsem zkoušela dřepy s činkou mrtvé tahy, lehčí klus a při tomto mě to nebolí jen vrže. Je to zánět ještě i když mi pouze vrže a nebolí mě? Co byste mi doporučil? Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Není snadné odpovědět. Potíž skutečně patrně vychází ze změn v oblasti pochvy Achilovy šlachy. Pokud by se jednalo o krátké předchorobí, nedávný vznik, je nejlepší sádra, znehybnění, nebo alespoň ortéza ke zklidnění stavu, nesteroidní antirevmatika typu Ibuprofenu. Pokud je stav již delší dobu záleží na závažnosti potíží. Při větších opět přerušení chorobného kruhu sádrou, jinak jistě omezení zátěže, pohybová a fyzikální léčba na rehabilitaci. Posouzení stavu na místě, kontrola stavu šlachy diagnostickým ultrazvukem. Vše po domluvě se svým ortopedem.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: