Vsetko , co sa len dá :)

Dobrý deň, obraciam sa na Vás s prosbou o pomoc. Mám 22 rokov a už takmer rok a pol trvajúce problémy. Začalo to na vysokej škole, ktorú som musela opustit kvoli mojim problemom.Bola mi diagnostikovana tetania-panická porucha. Búšenie srdca, bolesti,pálenie na hrudi, nevolnost, strach zo smrti boli u mna na dennom poriadku,nikdy mi však organická príčina nebola zistená(okrem prolapsu chlopne 1.stupna-co vraj nie je zavazne)Stále mávam tieto problémy, no akoby som sa s nimi naucila zit a nie sa vzdy zlaknut.Pri jednom z tychto atakov som zostala v nemocnici, a po dlhych vysetreniach lekari opat nic nenasli,az na nalez na Mag.rezonancii.Nasli mi pár bielych fliačikov a maly polyp v uchu.Bola som odoslana na infektologiu kde mi povedali, ze vela pacientov prichadza s tymito nalezmi, ale jedine co moznu spravit je MG zopakovat o rok...ze ak som aj presla nejakou infekciou , nie je mozne to zistit.Ja som vsak na internete nasla, ze by mohlo ist o Sklerozu multiplex,obcas sa mi zda, ze zvlastne vidim,mavam i bolesti hlavy a nehorazne bolesti krcnej a hrudnej chrbtice.Aj ked uprimne ja uz neviem, co je normalne a co nie,neustale sa sledujem, ci su moje pocity normalne, nedokazem sa zaradit do normalneho zivota a byt stastna ako predtym.Cela moja rodina je zo mna nestastna.Ak by ste ma vedeli nejako nasmerovat, budem Vam velmi vdacna.Pekny den.

Odpověď odborníka:

Milá Kristino, věřím , že mate více problémů,ale jak sama píšete, organická porucha nebylo prokázána, To je velice dobrá informace.Tetanie je samozřejmé funkční porucha,svaly i nervy jsou zdravé,akorát občas špatné fungují!!!Pokud běžná substituce minerály nestačí, pak doporučuji kontaktovat psychiatra nebo alespoň psychoterapeuta.Ti Vám pomohou problémy zařadit a zvládnout!!K výsledkům MR mohu říci jen tolik, že pokud by Vaši lékaři měli jen podezření na RS,provedli by vyšetření mozkomíšního moku a nečekali rok a srovnání nálezů.Takže rada je, věřit tomu, že nejste vǎžněji nemocná ,jen potřebujete takovou berličku- psychoterapii .Přeji pevné nervy a vše půjde Kl

MUDr. Eliška Klímová
MUDr. Eliška Klímová

Specializace: Neurologie
Pracoviště: Neurologie-EMG s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Nebojte se očkování proti klíšťové encefalitidě ani u alergiků
Sváteční klid dopřejte i svým játrům
Články: Sváteční klid dopřejte i svým játrům
Vánoce jsou zkouškou pevné...
Karpalní tunel
Články: Karpalní tunel
Bolest v oblasti zápěstí...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Pásový opar
Články: Pásový opar
Pásový opar, herpes zoster...
Záněty močových cest: komplikace vzniknou raz dva
Články: Záněty močových cest: komplikace vzniknou raz dva
Ať už jde o močový měchýř...
Očkování proti klíšťové encefalitidě před dovolenou stihnete
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: