Vsugerované těhotenství?

Dobrý den, mám problém, který mě trápí už skoro dva měsíce. vezmu to od začátku. V polovině listopadu jsem přespávala u přítele, mazlili jsme se, k pohlavnímu styku nedošlo, jen jsem se klínem otřela o ten partnerův a on mě následně dráždil rukou. Bylo to můj dvanáctý den cyklu. Menstruace mi tehdy přišla o čtyři dni dřív (tedy 24.den cyklu), byla normálně silná i normálně dlouho trvala, při MS odcházela i sliznice. Tři těhotenské testy a jeden ultrazvuk během následujícího měsíce negativní. Další MS se mi zpozdila o tři dny (zřejmě kvůli antibiotikům), zatím normálně silná i s odchodem sliznice, ještě by měla trvat další tři dny. Chci se zeptat, jestli by bylo možné, že bych mohla být těhotná? Zvažuji jít na krevní testy, ale bojím se výsledku, protože prý nějaké roztoky v laboratoři reagují nejen na hcg, ale i na ovulační hormony atd. - tedy výsledky jsou potom falešně pozitivní. Je vůbec možné, že by třeba oplodněné vajíčko "přežilo" menstruaci s odchodem sliznice, kdyby se třeba nestihlo usadit? Nebo kdyby se stihlo usadit, že by i tak vydrželo? Mám z toho jeden velký strašák. Budu moc ráda za odpovědi. Předem děkuji a přeji hezký den.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud bylo opakovaně pomocí testů a následně i ultrazvukovým vyšetřením těhotenství vyloučeno, nechápu Vaše obavy. Na krevní testy se v každém případě spolehnout můžete, při vyšetření hCG nedochází k žádnému zkreslení výsledků.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: