Vtáčení nohy při chůzi

Dobrý den, zajímalo by mě, zda jde rehabilitací upravit chůze - jde mi o vtáčení špičky nohy směrem k druhé noze. Děkuji, Markéta

Odpověď odborníka:

Pokud se jedná o paretické změny, poškození funkce hlubokého lýtkového nervu ať už na periferii nebo centrálně může rehabilitace hodně pomoci. Důležité je začít s léčbou včas. Pokud se jedná o závažnější poškození, zálěží na výsledku vyšetření EMG, tam jsou výsledky samozřejmě méně příznivé. V tom případě se může napomoci alespoň částečně.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Plísňové onemocnění nehtů – nejen vada na kráse
Články: Plísňové onemocnění nehtů – nejen vada na kráse
Nehty postižené plísněmi...
Atopický ekzém může zkomplikovat infekce
Články: Atopický ekzém může zkomplikovat infekce
Pro svůj vznik v prvních...
Spála
Články: Spála
Spála je infekční...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Hemoroidy
Články: Hemoroidy
Hemoroidy, žilní městky...
Operace pupeční kýly obvykle nezabere víc než 30 minut
Články: Operace pupeční kýly obvykle nezabere víc než 30 minut
Chirurgická léčba pupeční...
Krevní tlak pod kontrolou: 1. část
Články: Krevní tlak pod kontrolou: 1. část
Hypertenze (vysoký krevní...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: