Vtáčení špiček při chůzi

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli je zapotřebí navštávit odborníka.Mám dceru (10 měsíců) a ta při chození (držíme ji za ruce,sama ještě nechodí) vtáčí špičky chodidel dovnitř.Nevím jestli na to má vliv,že od 4-6 měsíce měla pavlíkovy třmeny .Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Lucie! Určitě neuškodí, když ji ukážete lékaři, mám ale zato, že to počká na příští preventivní prohlídku. Neurychlujte její vývoj, nezvedejte ji do poloh, které sama nevyhledává! Ať si chodí podél nábytku, můžete si s ní hrát, motivovat ji, ale nepomáhejte jí zaujímat pro ni ještě nepřirozené polohy, můžete jí tím ublížit.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: