Výběr antikoncepce

Dobrý den, chtěla bych se paní doktorky zeptat, jestli by mi doporučila zvolit nitroděložní tělísko, když hormonální antikoncepci rezolutně odmítám. HA zavrhuji jednak z finančního hlediska (v celku vychází mnohem dráž než jednorázová vyšší investice do tělíska) a jednak ze strachu, že i mi to lehce rozhází organismus (přibrání na váze, změny nálad). Je mi 20, nerodila jsem, jsem zdravá a mám stálého partnera, kterému však klasická mechanická ochrana kondomem vadí (není mu příjemná a není schopen se uspokojit). Co jsem četla různé diskuze, tak někteří gynekologové zásadně nezavádějí tělíska nerodivším ženám a mladším slečnám z důvodů zúženého čípku a nepohodlí při zavádění. Toto jsem však ochotna podstoupit pro partnera a taky pro sebe, protože se nebudu muset příliš strachovat s přesným dávkováním pilulí a jestli náhodou vynechám. Děkuji předem za odpověď

Odpověď odborníka:

dobrý den, mám dobré zkušenosti s Mirenou nebo Jaydesse(je menší), nerodivší slečna není kontraindikací. Zavedení je nepříjemné pro pacientku.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x